Kevin Nannes – Projectontwikkelaar

Kevin Nannes is sinds januari 2018 projectontwikkelaar bij Hillen & Roosen en houdt zich bezig met de totstandkoming van nieuwe bouwprojecten. Vanaf het allereerste initiatief, het zoeken van een geschikte lokatie, tot en met de realisatie van het gebouw ben je als projectontwikkelaar betrokken. Dat maakt het werk divers en nogal breed. Voor Kevin is dat juist het leukste aan zijn vak. Kevin: “Hillen & Roosen is sinds een aantal jaar weer een echte ontwikkelende aannemer. Dat betekent dat we niet alleen in opdracht van andere partijen, zoals woningcorporaties of ontwikkelaars, de realisatie van nieuwbouw verzorgen. Een gedeelte van onze bouwactiviteiten willen we uit eigen initiatief opstarten. Dat begint met het zoeken naar een geschikte locatie, denk aan een stuk grond of een pand voor sloop, nieuwbouw dan wel transformatie. In de huidige markt is dat een behoorlijke zoektocht omdat dit soort locaties gewild zijn. Maar daardoor kom je wel overal!” Hillen & Roosen heeft de focus gelegd op binnenstedelijk ontwikkelen en bouwen. Op uitdagende locaties, bijvoorbeeld vanwege een hele krappe bouwplaats, logistiek moeilijk bereikbaar of vanwege de complexe bouwsystematiek en architectuur. Kevin: “We zijn niet gespecialiseerd in het bouwen van rijtjeswoningen op een voormalig weiland. Wij gaan liever binnenstedelijk met gestapelde woningbouw de hoogte in, dat is waar we goed in zijn! Van oudsher in Amsterdam maar ook zeker daarbuiten.” Als projectontwikkelaar is Kevin de spin in het web. Van gemeente tot aan woningcorporatie, van belegger tot aan architect, als projectontwikkelaar kom je alle disciplines tegen en ben je een verbindende schakel. “Daarin leer ik veel en ben ik ook blij dat die ruimte mij wordt gegund vanuit Hillen & Roosen. Qua persoon ben ik van nature geïnteresseerd in techniek, financiële haalbaarheid van projecten, optimaliseren en alle kleine details eromheen. De ‘harde kant’ als je het zo wilt noemen. Zeker van belang, maar ook de ‘zachte kant’ moet in evenwicht zijn. Verbinden, communiceren en netwerken zijn namelijk net zo belangrijk. De mogelijkheden die ik bij Hillen & Roosen krijg om deze skills te verbeteren grijp ik dus ook met beide handen aan!”

Innovaties op het gebied van materiaal, circulair bouwen en duurzaamheid
Naast de focus op gestapelde woningbouw is innovatie ook erg belangrijk voor Hillen & Roosen omdat we steeds meer geconfronteerd worden met de gevolgen die nieuwbouw heeft op de omgeving en het klimaat. Zijn materialen die we gebruiken bijvoorbeeld wel duurzaam? Kunnen we het gebouw misschien zo ontwerpen en bouwen dat de gebruikte grondstoffen weer makkelijk kunnen worden hergebruikt? Kevin: “Wij vinden het belangrijk om circulair te ontwikkelen en bouwen. Minder afval, minimaal grondstoffengebruik, (bijna) energieneutraal en met respect voor de leefomgeving. Bij Hillen & Roosen zien ze daarin de toekomst van de bouw. Samen met opdrachtgevers, adviseurs en ketenpartners wordt gezocht naar de beste oplossing per project. Ik vind Top-Up in de Buiksloterham in Amsterdam Noord een mooi voorbeeld van waar we risicodragend in participeren. Een oud industrieel havengebied waar nu hard wordt gewerkt aan een nieuwe circulaire en duurzame wijk voor de stad.”

Na de crisis toch goed terecht gekomen
Kevin werkt een kleine twee jaar bij Hillen & Roosen en is van plan er voorlopig te blijven. “Voordat ik hier begon ben ik ruim 6 jaar werkzaam geweest in het vastgoed, eerst een paar jaar in het leegstandsbeheer en daarna in de vastgoedontwikkeling. Ik studeerde in 2012 midden in de crisis af. Per toeval kon ik stage lopen bij een leegstandsbeheerder. In eerste instantie dacht ik dat het bijna niet saaier zou kunnen dan leegstaand vastgoed maar niets bleek minder waar. Door de hoge leegstandspercentages in die tijd was het juist een hele dynamische wereld. Toen de markt vanaf 2014 weer langzaam opkrabbelde kon ik binnen hetzelfde bedrijf de overstap maken naar de vastgoedontwikkeling. Daar ben ik begonnen met een (destijds) redelijk nieuw fenomeen, namelijk het transformeren van leegstaande kantoren en verzorgingstehuizen. Ondanks dat ik geen bouwkunde heb gestudeerd was ik altijd geïnteresseerd naar de overkant van de tafel, namelijk de aannemer die de transformatie moest realiseren! Nu zit ik zelf aan die overkant van de tafel. Al vanaf de eerste gesprekken bij Hillen & Roosen voelde het als een gezellige familie. De deur van de directie staat altijd open waardoor er een hele toegankelijke sfeer heerst, dat past bij mij. Bovendien krijg ik hier kansen en mogelijkheden mezelf breder te ontwikkelen. Wat dat betreft weet Hillen & Roosen heel goed de talenten bij hun verschillende medewerkers te benutten.”

Nannes, (K)

Werken bij Hillen & Roosen?

Werken bij Hillen & Roosen betekent werken bij de gezelligste aannemer van Amsterdam, op een prachtige nieuwe locatie in Amsterdam Westpoort. Met meer dan een eeuw aan ervaring zijn wij gespecialiseerd in interessante binnenstedelijke nieuwbouw, renovatie en restauratie. De uitdaging die wij bieden zit ‘m in logistiek complexe bouwopdrachten, architectonisch interessante ontwerpen en spraakmakende projecten. Bekijk de vacatures van Hillen & Roosen.