Vacature voor een ondernemende en ambitieuze Projectontwikkelaar

40 uur per week

Amsterdam e.o.

HBO/WO

Hillen & Roosen

Als Projectontwikkelaar nieuwbouw ben je commercieel ingesteld en onder andere verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe projectontwikkelingen. Lekker uitdagend, dus. Je gaat aan de slag met gedreven collega’s en daarom zoeken wij een gelijkgestemde Projectontwikkelaar die deze nieuwe functie kan vormgeven. Je komt direct onder het centrale directieteam te werken en krijgt in die functie de kans om te groeien, zowel in je carrière als met het bedrijf. Kortom, dit is dus allesbehalve een standaard vacature voor een Projectontwikkelaar: we zoeken een gedreven en ambitieuze professional die vooruit wil, leiding neemt, ontwikkelt, onderneemt en tegelijkertijd de directie adviseert. We zoeken iemand die de komende jaren met ons wil groeien in de dynamiek van een nieuwe functie waar je geheel jouw eigen stempel op mag drukken; je geeft zelf vorm aan je eigen organisatie onderdeel!

Hillen & Roosen
Al ruim honderd jaar draagt aannemersbedrijf Hillen & Roosen de naam van haar oprichters L.G. Hillen en A.P. Roosen. Op 1 juni 1899 begonnen zij met het bedrijf. Ruim een eeuw ervaring in de bouwwereld; een rijke historie! Hillen & Roosen is gespecialiseerd in binnenstedelijke (hoog)nieuwbouw. De uitdaging zit ‘m in logistiek complexe bouwopdrachten, architectonisch interessante ontwerpen en spraakmakende projecten, uitdagingen die we met liefde aangaan, iedere dag opnieuw.

Met ruim 100 medewerkers werken we met hart en ziel aan tal van projecten. Hemubo heeft in september 2017 Hillen & Roosen overgenomen waardoor de samen ruim 500 medewerkers, ieder met hun eigen expertise, de markt nog beter kunnen bedienen. Door de platte organisatie en de korte lijnen zijn wij als bedrijf flexibel en dynamisch.

Het team
Als Projectontwikkelaar ben je onderdeel van een innovatief ontwikkelteam, bestaande uit onze specialist duurzame energietechniek, architecten, conceptontwikkelaar duurzaamheid en circulair bouwen, tendermanagers en projectcoördinatoren. In deze samenstelling pak jij als Projectontwikkelaar in ontwikkeltrajecten de leidende rol.

Ook willen wij ons verder uitbreiden en positioneren in de projectontwikkeling wat betreft het aankopen van locaties. Hierin verwachten we van jou dat je de leiding neemt. Sterker nog, daar krijg je alle vrijheid voor!

Wat ga jij doen?!
Als Projectontwikkelaar nieuwbouw zorg je voor een adequate en optimale coördinatie van het gehele proces van zowel de projectontwikkeling als projectvoorbereiding. Tot aan de VO-fase (Voorlopig Ontwerp) ben je betrokken en verantwoordelijk.

Vanaf de VO-fase neemt het technische team het van jou over en zorgen zij voor de technische haalbaarheid. Je bent gelijktijdig bezig met meerdere projectontwikkelingen in diverse stadia. Van kleine tot zeer omvangrijke complexe projectontwikkelingen. Een voorbeeld van een projectontwikkeling is Orionweg in IJmuiden.

De ideale Projectontwikkelaar heeft gedurende zijn/haar loopbaan een netwerk opgebouwd, onder meer bij diverse woningcorporaties in de noordvleugel van de Randstad, van Leiden tot Alkmaar en Almere en vooral ook in groot Amsterdam, omdat wij voornamelijk in deze omgeving actief zijn. Daarnaast vind je het leuk om jouw netwerk uit te breiden. We werken veelal met o.a. woningcorporaties, particulieren, beleggers en gemeentes. Ook treden wij op als gedelegeerd ontwikkelaar om te komen tot bouwproductie. Dit doen wij doorgaans middels een ketensamenwerking met woningcorporaties. In dit traject ga jij ook een rol spelen.

Je gaat ook actief op zoek naar nieuwe locaties. Aan de hand van een haalbaarheidsstudie, marktonderzoek en massastudie vergaar je alle informatie omtrent de mogelijkheden en of dit rendabel is. Eveneens onderzoek je of er voldoende aansluiting is voor de wensen van de beoogde eindgebruikers/koper(s). Financieel kun jij uitrekenen en beoordelen of en businesscase haalbaar is.

Omdat de lijnen kort zijn heb jij tijdens de haalbaarheidsfase overleg met de directie en sparren jullie samen. Zijn jouw ideeën indrukwekkend en winstgevend? Dan ga jij de bevindingen van de haalbaarheidsstudie inclusief de StiKo (Stichtingskosten)-berekening presenteren aan de directie.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een HBO/WO diploma (bijvoorbeeld Bouwkunde, Bouwmanagement, Vastgoed(kunde), Planologie of Architectuur;
 • Je bent een ambitieuze professional die op zoek is naar een tweede/derde stap in zijn/haar carrière;
 • Ervaring in de woningbouw, vastgoed en/of aannemerij;
 • Ervaring met woningbouw is voor ons een must;
 • Actuele kennis van (bouw) wet- en regelgeving en RO-procedures;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zodat je stakeholders weet te overtuigen.

En ben je daarnaast:

 • Commercieel;
 • Teamspeler;
 • Ondernemend;
 • IJverig;
 • Energiek.

Aanbod

 • Wij bieden jou een (vast)dienstverband aan op basis van een 40-urige werkweek;
 • Een uitdagende rol waarin je jezelf, persoonlijk en vakinhoudelijk, optimaal kunt ontwikkelen;
 • Je wordt onderdeel van een enthousiast en gedreven team;
 • Jouw harde werk blijft niet onbeloond; je krijgt goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak en een bonusregeling.

Solliciteren?
Vul onderstaande sollicitatieformulier in en upload jouw cv en vertel waarom jij de nieuwe Projectontwikkelaar wordt! Voor vragen over de inhoud van de vacature, kun je contact opnemen met Niels Luyt (Recruiter) op nummer: 06-83888951. Je kunt ook meteen je cv mailen naar: n.luyt@hemubo.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en worden niet in behandeling genomen.

Ken jij iemand anders die geschikt is voor deze rol? Deel de vacature dan in jouw netwerk!

 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
Andere vacatures