Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017

De finaleronde voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 is gestart. Project Patch22 is één van de 10 kanshebbers.

PATCH22 is gebouwd op een van de kavels die in 2009 zijn getenderd met als belangrijkste selectiecriterium duurzaamheid. De duurzaamheid is hier bereikt door energiezuinigheid, de toepassing van hernieuwbare grondstoffen en zeer flexibele indelingsmogelijkheden. PATCH22 is destijds ontworpen met een GPR score van 8,9 en een EPC van 0,2. Het dak is volledig gevuld met PV-panelen waardoor het gebouw energieneutraal is. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt in een grijswater circuit. De warmte wordt opgewekt met CO2-neutrale pelletketels, gestookt op geperst afvalhout uit de houtindustrie. Het dertig meter hoge woon-werkgebouw is vervaardigd met de hernieuwbare grondstof hout als voornaamste constructie- en gevelmateriaal.

De hoogbouw van het 5.400 m2 grote gebouw kan veranderen van een werkgebouw naar een woongebouw en andersom zonder dat er aanpassingen aan het casco nodig zijn. De verdiepingen kunnen gebruikt worden als maximaal 540 m2 grote loft-appartementen met enorme balkons of als maximaal acht kleinere appartementen. Het kunnen ook ongedeelde kantoorvloeren blijven, vanwege het ontbreken van constructieve scheidingswanden, de hoge verdiepingshoogtes van vier meter en de hoge vloerbelastingen van 4KN. De gerealiseerde appartementen hadden een volledige indelingsvrijheid doordat het leidingwerk door bewoners zelf aangelegd kon worden in de holle vloeren met demontabele toplaag. Zo zijn er uiteindelijk vijf eengezinswoningen en 26 totaal verschillende woonwerkruimtes gerealiseerd.
Hillen & Roosen is trots op dit imposante project en wil graag haar steentje bijdragen, zodat de opdrachtgever Lemniskade deze prijs in de wacht sleept.
Daarbij hebben wij uw hulp nodig, dus breng hier uw stem uit!

Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u naar de projectpagina.

Tot en met donderdag 26 oktober kan er gestemd worden. De prijsuitreiking is op dinsdag 31 oktober a.s. Uiteraard zullen wij u informeren over de uitslag!

FB-Patch22