Hillen & Roosen Betonbouw

De ruggengraat van ieder bouwwerk

Hillen & Roosen Beton is betonbouwspecialist in de woning- en utiliteitsbouwsector. Of het nu gaat om ‘in situ’ op de bouwplaats werken of om prefab oplossingen die elders worden gefabriceerd, Hillen & Roosen Beton heeft alle benodigde expertise in huis. Wij staan voor het delen van kennis, voor aandacht voor de klant en voor betrouwbaarheid. Daarbij kunnen wij ons baseren op de tientallen jaren ervaring in dit werkgebied. In 2019 werd ons bedrijf onderdeel van Hillen & Roosen. Door onze krachten te bundelen, zijn wij nu een groeiende en lerende organisatie.

Onze meer dan 20 betonexperts denken mee om bij ieder project opnieuw tot de meest efficiënte oplossing te komen. Op basis van de vraag adviseren wij en komen wij met een gepast voorstel. Wij geloven in waarden als veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en gelijkwaardigheid en nemen dat mee naar iedere opdracht. Niet alleen voor projecten van Hillen & Roosen, maar ook als zelfstandig betonbouwer voor andere klanten staan wij klaar.

Onze waarden

Betrouwbaarheid

Het is misschien een open deur, maar we zeggen wat wij doen en doen wat we zeggen. Voor onze klanten betekent het dat wij hen zoveel mogelijk ontzorgen. Aandacht voor de klant staat bij ons centraal.

Kennis

Er is veel veranderd in de wijze waarop we nu naar productiemethodes, veiligheid en milieuaspecten kijken. Wij zijn van mening dat het delen van kennis een must is in de steeds complexere wereld van beton. Daarom werken wij onder meer in BIM en volgens de Lean-planningsmethodiek.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wij werken volgens de drie R’s: Reduce (reduceren), Reuse (hergebruiken) en Recycle (recyclen). Samen met New Horizon hebben wij bijvoorbeeld circulair beton ontwikkeld. Zo blijven wij constant innoveren.

Veiligheid

Wij waarborgen te allen tijde de veiligheid van onze werknemers op de bouwplaats. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. Onze medewerkers en ketenpartners faciliteren en rusten wij uit volgens de wettelijke richtlijnen. Dit geldt ook voor de omgeving en omwonenden.

Onze geschiedenis

 

Hillen & Roosen Beton begint in de jaren ’60 haar werkzaamheden op het gebied van betonbouw onder de naam Castricum-Gooyer. In de jaren ’90 draagt de oprichter, J. Castricum, het stokje over aan zijn zoon Frank. Die bouwt het bedrijf verder uit en verandert in 2014 de naam in Kennemer Betonbouw.

Het bedrijf richt zich inmiddels volledig op het geheel verzorgen van het logistieke betonproces voor klanten in de woning- en utiliteitsbouw. In 2019 wordt de volgende stap gezet als Kennemer Betonbouw wordt overgenomen door Hillen & Roosen, waarna het bedrijf vanaf 2022 de naam Hillen & Roosen Beton draagt.