Hillen & Roosen BIM

De BIM-afdeling van Hillen & Roosen bestaat uit meer dan dertig experts op het gebied van BIM (Building Information Models), die intensief samenwerken met alle andere disciplines binnen het bedrijf. Als BIM-afdeling ondersteunen wij bij het constant verbeteren en versnellen van interne processen en de kwaliteit van uitgaande stukken, zoals modellen, 3D-impressies, filmmateriaal, GIS-dataomgevingen en VR-tours.

Al vroeg in het bouwproces worden onze BIM-coördinatoren en -engineers bij het project betrokken. In de voorbereidingsfase filteren wij betrouwbare informatie uit BIM-modellen van externe partijen en ondersteunen ontwikkelaars met het ontwerpen, verbeteren en toetsen op regelgeving en bouwbaarheid, om vroegtijdig de kwaliteit van gebouwen te maximaliseren. Voor de uitvoeringsteams maken wij zelf bouwkundige en constructieve BIM-modellen, die als digitale onderlegger voor het te maken werk dienen. Tijdens de bouw worden de modellen ingezet voor inzicht in de planning en voortgang van projecten.

Op de BIM-afdeling beschikken wij over alle expertise om onze opdrachtgevers te ontzorgen en in nauw overleg met opdrachtgevers, ketenpartners en andere disciplines tot een geoptimaliseerd en integraal ontwerp te komen. De afdeling is permanent in ontwikkeling; onze specialisten zijn constant op zoek naar nieuwe technologieën en vaardigheden om kennis nóg efficiënter te delen. Zo zorgen wij ervoor dat wij in de markt voorop blijven lopen.

Onze specialismen

Modellen

Wij coördineren en werken mee aan de opbouw van integrale 3D-modellen in Revit, waar verschillende disciplines in werken. Wij beschikken over de kennis en kunde om eigen pointclouds en/of 3D-scans te maken, die voor vroegtijdige coördinatie ingezet worden. Ook coördinatiemodellen in Solibri behoren tot de expertise van onze specialisten. Met behulp van Dynamo en Python automatiseren wij de dataverrijking van BIM-modellen en de tekeningproductie. Voor logistieke en stedenbouwkundige uitdagingen combineren wij onze modellen met GIS-data in InfraCad en Civil 3D.

Coördineren

Namens Hillen & Roosen coördineren wij met zowel ontwerppartijen en adviseurs enerzijds en ketenpartners en co-makers van concepten anderzijds. Zowel onze BIM-coördinatoren als BIM-engineers zijn onderdeel van het hele proces. In overleg met de opdrachtgever en de andere werkmaatschappijen van Hillen & Roosen zoeken zij constant naar manieren om het gebouw en de uitvoering te optimaliseren.

Visuele output

Onze BIM-specialisten beschikken over de kunde om verschillende vormen van visuele output uit de modellen te halen, zoals renders, VR-tours (Enscape en Lumion) en 4D-planningen. Deze vullen wij met dronebeelden.