Eigen Haard en Hillen & Roosen tekenen overeenkomst voor 40 nieuwe woningen in Amsterdam Slotermeer

Aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-West komt een nieuw appartementencomplex met 30 sociale huurwoningen, 10 middeldure huurwoningen en 6 bedrijfsruimtes. Hillen & Roosen en Eigen Haard hebben een bouwovereenkomst getekend voor het toekomstige complex van 5 verdiepingen hoog, dat op het stadswarmtenet zal worden aangesloten.

Divers wonen

Het huidige appartementencomplex is 2 verdiepingen hoog en telt 9 woningen. Het nieuwe ontwerp van ANA architecten omvat 5 verschillende woningtypes, waaronder 8 tweelaagse woningen op de begane grond. De nieuwe ‘Kop Slotermeerlaan’ biedt zo ruimte aan bewoners van diverse leeftijden en levensfasen. De voorbereidingen voor de sloop van het oude gebouw in oktober 2022 zijn al gestart. De bouw van de nieuwe Kop Slotermeerlaan gaat eind dit jaar van start.

Ketensamenwerking voor nieuwbouw

Hillen & Roosen voert de sloop- en de bouwwerkzaamheden uit. Kop Slotermeerlaan is het eerste project dat voortkomt uit de langdurige ketensamenwerking voor nieuwbouw tussen Hillen & Roosen en Eigen Haard, die begin 2021 is aangegaan. Deze vorm van samenwerken, met als doel om sneller te bouwen en gemeenschappelijke kennis efficiënter in te zetten, is een recente ontwikkeling op het vlak van nieuwbouw.

Volgens planning

Sacha Ponsen, senior ontwikkelaar bij Eigen Haard, licht toe: ‘Dit is het eerste project dat we samen met een van onze drie ketenpartners in uitvoering brengen. Tijdens de ontwikkeling en voorbereiding van dit project hebben we de afgelopen 1,5 jaar goed samengewerkt en samen veel geleerd. Daar is niet alleen dit project beter geworden, maar ook de ketensamenwerking als geheel. Inmiddels kunnen we, ondanks tegenslagen, volgens de planning starten met de uitvoering. Daar ben ik trots op, en ik heb er alle vertrouwen in dat deze ketensamenwerking nog meer voordelen gaat opleveren,’ aldus Ponsen.

Gelijkwaardig samenwerken

‘De Kop Slotermeerlaan is pas het begin,’ zegt Tom Bergmans, directeur bij Hillen & Roosen. ‘Samenwerken is de toekomst van de bouw. De komende jaren bouwen wij gezamenlijk honderden woningen per jaar binnen deze ketensamenwerking. Dit aantal wordt nog verder aangevuld met de productie vanuit de NH Bouwstroom: een samenwerking van corporaties, overheid en marktpartijen om de woningbouwopgave te benaderen, waar Eigen Haard deel van uitmaakt en waarvoor Hillen & Roosen recent als partner is geselecteerd. Wij kijken ernaar uit om samen en gelijkwaardig met onze opdrachtgevers te werken aan een gezonde, duurzame woonomgeving en leefbare wijken.’

KLEIN FOTO_impressie nieuwbouw
KLEIN FOTO_bouwovereenkomst ondertekening

Meer nieuws