Grootschalige ontwikkelingen in Amsterdam Zuid-Oost

Gisteren hebben Eigen Haard en Hillen & Roosen de voorbereidingsovereenkomst ondertekend voor het project Holterbergweg in Amsterdam Zuid-Oost. Op de lege kavel langs de Hettenheuvelweg start in 2024 de bouw van niet één, maar twee nieuwe multifunctionele woon-werkgebouwen.

De komende jaren komen op deze locatie meerdere nieuwe wooncomplexen te staan. Deze twee gebouwen zijn de eerste van deze reeks en wordt gerealiseerd binnen de ketensamenwerking die Eigen Haard en Hillen & Roosen begin 2021 zijn aangegaan.

Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard, kijkt uit naar het project: “Het is fijn om in deze tijd waarin het woningtekort zo groot is, een flinke stap te zetten naar extra sociale huurwoningen die ook duurzaam zijn. Samen bouwen we hier een nieuw complex dat bij de buurt en bij de bewoners past.”

Het ontwerp voor de twee gebouwen is gemaakt door Geurst & Schulze architecten en bestaat uit maisonnettes en twee-, drie- en vierkamerappartementen. In totaal worden er zo circa 269 nieuwe sociale huurwoningen gecreëerd. Een deel daarvan zit in een woontoren van zo’n 65 meter hoog. Ondanks de grote schaal van het gebouw sluit het ontwerp tegelijkertijd ook naadloos aan op het buurtleven. Op de begane grond komen bedrijfsruimtes en ruimtes voor een buurtkamer, waarmee het ensemble een waardevolle toevoeging aan de wijk is.

De twee complexen worden straks duurzaam verwarmd via een collectieve WKO in de buurt.

Tom Bergmans, directeur bij Hillen & Roosen: “Binnen de ketensamenwerking tussen Eigen Haard en Hillen & Roosen staat duurzaamheid centraal. Duurzaam wonen, duurzaam bouwen – én duurzaam samenwerken. In dit project aan de Holterbergweg komen deze ambities allemaal samen. Wij kijken ernaar uit om samen met Eigen Haard weer iets moois neer te kunnen zetten: voor de buurt én voor de bewoners.”

FOTO_ondertekening voorbereidingsovereenkomst Holterbergweg [Isabel Nabuurs]

Meer nieuws