Hillen & Roosen knapt uit zijn voegen

Marc van Tuin is hoofd productie bij Hillen & Roosen en komt oorspronkelijk uit de uitvoering/ projectleiding. In die hoedanigheid heeft Marc dit project, letterlijk in huis, van begin tot einde samen met de rest van het projectteam gerealiseerd.

Marc: “Twee jaar geleden zagen we al aankomen dat we meer ruimte moesten gaan creëren in dit prachtige pand. De afdeling Service & Mutatie groeide hard en de afdelingen W- en E-techniek nieuwbouw wilden we van Almere, alwaar het hoofdkantoor van Hemubo huist, naar Hillen & Roosen verhuizen. Wat volgde was een aanvraag bij de gemeente Amsterdam en bij welstand. Uiteindelijk zijn we overeengekomen één etage bovenop het bestaande complex te bouwen. De werkzaamheden die niet konden plaatsvinden tijdens het werk hebben we in de bouwvak en in de kerstvakantie uitgevoerd. Bijvoorbeeld de staalconstructie door de dakbedekking heen maken en de beide etages aan elkaar koppelen. De rest van de werkzaamheden, ruwbouw, gevel, dak en de afbouw, hebben we gedaan terwijl Hillen & Roosen en Hemubo Service en Mutatie operationeel waren.”

“We hebben nu een ruime kantine op de nieuwe etage, evenals een groot dakterras waar je heerlijk kunt zitten in de pauze of om even te overleggen. We hebben het aantal werkplekken met ruim 100 kunnen verhogen. Wij werken veel met projectkamers, we hebben er in totaal 6. Een projectkamer is een ruimte waar een team een aantal maanden samenwerkt aan de voorbereiding van een project. Als de voorbereiding is afgerond, gaan zij door naar de bouwplaats voor de daadwerkelijke uitvoering of waaieren ze weer uit naar een nieuw project. En daarmee komt de projectkamer weer vrij.”

“Het is een absolute meerwaarde dat W- en E-techniek nieuwbouw nu hier bij Hillen & Roosen in Amsterdam zitten. In de engineeringsfase is samenwerking ontzettend belangrijk en als je dan letterlijk bij elkaar in de buurt zit, gaat dat natuurlijk veel beter dan dat je steeds meetingen moet plannen. Korte lijntjes, snel een antwoord, makkelijk sparren met elkaar; het heeft een enorme vlucht genomen, dat merken we echt. Iedereen is natuurlijk blij met deze transformatie, meer ruimte, meer licht, grote vergaderkamers, veel open ruimtes. En we kunnen nog wat groei aan.”

KLEIN oude situatie

Meer nieuws