Nieuwe sociale huurwoningen op Centrumeiland

Centrumeiland staat bekend als hét zelfbouweiland van IJburg. Er komen echter ook 300 sociale huurwoningen – waarin woningcorporatie de Alliantie het voortouw neemt. Gistermiddag heeft Hillen & Roosen het nieuwe woongebouw ‘De Vrijheid’ op Amsterdam IJburg overgedragen aan de Alliantie Ontwikkeling. De 59 sociale huurappartementen in het complex komen binnenkort beschikbaar voor nieuwe bewoners van verschillende leeftijden en in verschillende levensfasen.

Na het winnen van de selectieprocedure hebben Hillen & Roosen en de Alliantie Ontwikkeling samen met FARO Architecten het ontwerp uitgewerkt en tot een definitief ontwerp gebracht. Vanaf dat punt heeft Hillen & Roosen de volledige verantwoordelijkheid voor de engineering en uitvoering van het gebouw op zich genomen. Het resultaat mag er zijn: de woningen zijn gebouwd in een carré-opstelling en het binnengebied is toegankelijk via een grote poort aan de Van Gamerenstraat. Het complex is aangesloten op een WKO-installatie (warmte-koudeopslag), waarmee het duurzaam verwarmd én gekoeld wordt. Op het dak liggen zonnepanelen. Daarnaast is het gebouw helemaal rainproof: het dak is in staat om bijna 70% van het regenwater de bufferen. Voor de rest van het regenwater zijn in het binnengebied grindkoffers en infiltratiekratten ingegraven, waardoor het water langzaam in de bodem kan weglopen.

Beide partijen kijken tevreden terug op een succesvolle samenwerking. Jaap Veerman, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: “Hillen & Roosen kreeg binnen vooraf afgesproken kaders maximale vrijheid in financiën en techniek. En ik kan zeggen: het is ontzettend goed gegaan. Wij zagen deze manier van samenwerken terug in de perfecte werkvoorbereiding en nu dus in het resultaat!”

Tom Bergmans, directeur bij Hillen & Roosen, hoort dit graag: “Bij Hillen & Roosen hebben wij alle kennis en kunde in huis om onze opdrachtgevers volledig te kunnen ontzorgen. Wij streven de hoogste kwaliteit na. Hoe beter het proces, hoe mooier het eindresultaat – voor onze opdrachtgever, maar vooral voor diens bewoners. Het doet ons altijd goed om te horen als wij daarin geslaagd zijn, met name bij zo’n prettige samenwerking als met de Alliantie Ontwikkeling. Wij hebben met veel plezier samen aan de realisatie van ‘De Vrijheid’ gewerkt en kijken al uit naar het volgende project.”

KLEIN FOTO_overdracht De Vrijheid

Meer nieuws