Nieuwsbrief najaar 2018

Strak blauwe hemel, zonnetje en koud! Na een ontzettende mooie en warme zomer is de winter aangebroken. Onze verslaggever trotseerde de kou en ging langs op mooie projecten die Hillen & Roosen aan het realiseren is.

De brandweerkazerne ‘Willem’ wordt naast kazerne ook het hoofdkantoor van de brandweer in Amsterdam. Wat opvalt is de nieuwe grote entree en het interieur. Een imposant atrium verspreidt extra daglicht en verbindt de ruimtes en verdiepingen met elkaar.

Wij schreven eerder al over Lemniskade Projecten die met Hillen & Roosen heeft samengewerkt op het project Patch22. Nu ontwikkelen ze samen het project Top-Up, waar bijzondere architectuur samenvalt met duurzaamheid en circulair bouwen.

En verder in deze nieuwsbrief gaan we naar Leiden, waar woningen uit de jaren ’20 en ’30 worden gerenoveerd. Project ‘De Centrale Blokken’ is een gemeentelijk monument. Dat vergt een andere aanpak en laat Hillen & Roosen nou net daarin zijn gespecialiseerd. Hillen & Roosen is namelijk een gecertificeerd restauratiebedrijf! Lees daar meer over op pagina 11.

Het kantoor van Artsen zonder Grenzen zit al sinds 2003 in Amsterdam. Nu het gebouw is aangekocht is het tijd voor een grote renovatie. Maar Artsen zonder Grenzen wil het liefst elke cent uitsparen om in het veld te kunnen besteden. Ga daar maar aanstaan. Binnenkozijnen, binnenwandsystemen, deuren en installaties zoals verwarming, sanitair en de lucht/koelinstallatie moeten worden hergebruikt. Een uitdaging, maar het project loopt door de transparante samenwerking ontzettend goed.

Wij gaan positief de winter in en komen zo rond de zomer weer bij u terug met ongetwijfeld weer nieuwe uitdagende projecten!

Post-nieuwsbrief-dec-2018-H&R_website