Vliegende start voor NH Bouwstroom

Eerste afspraken rondom snelle, duurzame woningbouw in Noord Holland zijn een feit. Woningcorporatie Woonwaard en conceptbouwer Hoog Over tekenen voor het eerste project binnen het samenwerkingsverband NH Bouwstroom.

In het samenwerkingsverband NH Bouwstroom zijn acht woningcorporaties en zes bouwpartners afgelopen juni met elkaar in zee gegaan met het de doel om de bouw van duurzame, betaalbare woningen in Noord-Holland te versnellen met behulp van modulaire woningbouw. Gisteren zijn binnen de samenwerking tijdens een feestelijk moment twee overeenkomsten ondertekend, waarmee het startsein voor de ontwikkeling van de eerste woningen is gegeven.

Ontwikkeling eerste woningen van start

De bestuurders van de aangesloten corporaties en bouwpartners legden hun gezamenlijke ambities en afspraken over de manier van samenwerken vast met de ondertekening van een intentieovereenkomst. Aansluitend hierop ondertekenden woningcorporatie Woonwaard en conceptbouwer Hoog Over de eerste ontwikkelovereenkomst binnen de NH Bouwstroom. Nicole van Wijk (bestuurder bij Woonwaard), Tom Bergmans (directeur bij Hillen & Roosen) en Saskia Oranje (partner bij DOOR architecten) zetten namens Woonwaard en Hoog Over hun handtekeningen, waarmee de ontwikkelovereenkomst voor 25 woningen aan de Bredero- en Vondelstraat in Alkmaar een feit werd.

De woningen worden gerealiseerd met de innovatieve modulaire bouwmethode van Hoog Over voor duurzame en toekomstige woningbouw. Het conceptontwerp is naar verwachting rond de jaarwisseling gereed. Zo snel als het klaar is en er meer duidelijk is, wordt de buurt geïnformeerd over het ontwerp.

Ook de andere innovatieve bouwpartners gaan  op korte termijn ontwikkelovereenkomsten aan, zodat binnenkort aan de beoogde capaciteit van NH Bouwstroom van 750 woningen per jaar kan worden voldaan.

Over Hoog Over

Hoog Over is een innovatieve modulaire bouwmethode, ontwikkeld vanuit de totale levensloop van een gebouw. Het concept is ontwikkeld door Hillen & Roosen en DOOR architecten om met korte doorlooptijden op een duurzame, circulaire wijze invulling te geven aan de vraag naar betaalbare woningen. Meer weten over de unieke en vernieuwende aanpak van Hoog Over? Kijk op onze vernieuwde website www.hoogover.nl.

Over NH Bouwstroom

NH Bouwstroom is een samenwerkingsverband van acht woningcorporaties en zes bouwpartners in Noord-Holland. Samen lossen ze actuele woningmarktproblemen op door centraal in te kopen het bouwproces te standaardiseren en fabrieksmatig en circulair te bouwen. De acht woningcorporaties zijn: Eigen Haard, Intermaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard, Ymere. De zes bouwpartners zijn: Fijn Wonen, Hoog Over, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Homes Factory, Heddes Bouw & Ontwikkeling en MOOS. Meer weten? Kijk op www.nhbouwstroom.nl.

KLEIN Ebbes Fotografie-NH-Bouwstroom tekenmoment-6690

Meer nieuws