Over Hillen & Roosen

Al ruim honderd jaar draagt aannemersbedrijf Hillen & Roosen de naam van haar oprichters L.G. Hillen en A.P.Roosen. Op 1 juni 1899 begonnen zij met het bedrijf. Ruim een eeuw ervaring in de bouwwereld; een rijke historie! Hillen & Roosen is met name gespecialiseerd in binnenstedelijke nieuwbouw. De uitdaging zit ‘m in logistiek complexe bouwopdrachten, architectonisch interessante ontwerpen en spraakmakende projecten.

Met ruim 100 medewerkers werken we met hart en ziel aan tal van projecten. Van woning tot ziekenhuis, van theater tot museum. Met oog voor functie, locatie en behoefte van de gebruiker.

In deze tijd staan we voor een nieuwe uitdaging. Door het meerderheidsbelang van Hemubo in Hillen & Roosen bundelen we onze krachten en versterken we onze positie in de markt. Hiermee staan we weer op een financieel sterk fundament. Hemubo is gespecialiseerd in strategisch onderhoud en renovatie. Door samen te werken hebben we alles onder een dak. Vanaf nu kunnen we een compleet scala aan nieuwbouw, onderhoud en beheer aanbieden aan onze klanten.

Wat we bouwen

Onze specialisatie

Bouwen is onze passie! Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw in binnenstedelijk gebied. Complexe locaties zijn voor ons een uitdaging en bijzondere ontwerpen vinden we extra mooi om aan te werken. Hoe ingewikkelder de puzzel, hoe leuker het wordt! Van woningen tot kerk, van museum tot theater, van opleidingsinstituut tot ziekenhuizen. Ook met betrekking tot funderingsherstel kunnen wij bogen op onze uitgebreide ervaring. Sinds kort is het plaatje compleet. Hemubo is met Hillen & Roosen een samenwerking aangegaan waardoor we samen, ieder met zijn eigen expertise, de markt nog beter kunnen bedienen. Naast vastgoed eigenaren en projectontwikkelaars die al tot onze vaste klanten behoren, kunnen we met Hemubo ook de wooncoöperaties aan het klantenbestand toevoegen. Hillen & Roosen én Hemubo bundelen hun krachten en dat betekent dat we het gehele spectrum van bouwen kunnen bedienen: nieuwbouw, restauratie, renovatie, groot onderhoud en beheer.

Hoe we werken

Onze aanpak

Hillen & Roosen levert vakwerk. Specialist in binnenstedelijke bouw en expert op het gebied van bouwlogistiek. We hebben jarenlange werkrelaties opgebouwd met onze klanten en zijn een betrouwbare partner. Door onze procesbeheersing halen wij onze tijdslijnen. Wij passen de LEAN-methodiek toe op alle projecten, door met alle betrokkenen en bouwpartners een integrale projectplanning op te stellen. Leanplannen heeft tal van voordelen waar maximale commitment er nog maar één van is. Om faalkosten te reduceren en een hoger rendement te halen voor onze opdrachtgevers werken wij bij voorkeur met BIM bij het uitwerken en voorbereiden van onze projecten. Resultaat is een betere kwaliteit door minder fouten en een optimaal en sneller proces.