COBRA KWARTIER

Hillen & Roosen heeft een voormalig kantoorgebouw aan het winkelcentrum Kostverlorenhof in Amstelveen getransformeerd tot een luxueus appartementen complex. 

In het 9-laagse kantoorgebouw, welke gesitueerd is boven een bestaand winkelcentrum, zijn 54 moderne en duurzame huurappartementen gerealiseerd. Op de begane grond zijn alle winkels tijden de werkzaamheden operationeel gebleven. Om ongelukken te voorkomen zijn alle hijswerkzaamheden daarom in de avonduren uitgevoerd. Het bestaande kantoorpand is vanaf de eerste verdieping volledig gestript tot op het betonnen casco. Daarnaast zijn alle, niet dragende, gevels verwijderd. Vervolgens is het pand opnieuw ingedeeld en zijn er 54 appartementen gecreëerd. De langsgevels zijn aan de zuidzijde voorzien van balkons en aan de noordzijde voorzien van een galerij die de appartementen ontsluit. De gevels zijn opgebouwd uit houtskeletbouw elementen met aluminium kozijnen en keramische tegels.
De complete elektrische-, werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties zijn vernieuwd. De appartementen zijn voorzien van een warmte-terug-win-unit en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst waarvan de opgewekte energie wordt geleverd aan de appartementen. De appartementen hebben dan ook energielabel A+. Het Cobra Kwartier is het eerste project in deze vorm dat van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een groenverklaring heeft gekregen.

Specificaties

Projectnaam:
Appartementen Cobra Kwartier

Locatie:
Amstelveen

Opdrachtgever:
Caransa Groep

Architect:
Heyligers Design Projects B.V.

Oplevering:
2015