LIFE

Op Revaleiland, het derde eiland in de Houthavens, komt Life Houthavens 3B. Het gebouw in de architectuur van de Amsterdamse School-stijl biedt ruimte aan fraaie en stijlvolle appartementen, dubbelbenedenwoningen, portiekwoningen en penthouses. De koopwoningen variëren in grootte van circa 57 m2 tot 142 m2.

Bouwinvest heeft een groot gedeelte van het project gekocht. Naast 59 appartementen die zij in de vrije sector gaan verhuren, hebben zij de commerciële ruimtes op de begane grond gekocht. Hier komt een gezondheidscentrum (met een huisarts, fysiotherapeut en een apotheek) en een horeca gelegenheid. Tevens verhuren zij drie verdiepingen van bouwdeel 1 aan Cordaan die er intramurale zorg gaat laten plaatsvinden.
Habion heeft ook 39 appartementen gekocht, welke zij gaan verhuren in de sociale sector aan hun doelgroep ouderen. Als laatste zijn er 33 individuele kopers. Het geheel staat boven op een parkeergarage bestemd voor 93 auto’s en ca 400 fietsen. Hillen en Roosen heeft vanaf het DO het project Turn Key overgenomen van opdrachtgever VORM.

Specificaties

Projectnaam:
LIFE

Locatie:
Houthavens, Amsterdam

Opdrachtgever:
VORM Bouw

Architect:
VAN AKEN

Constructeur:
IOB

Oplevering:
December 2019