Oostenburg

Het Amsterdamse Oostenburg gebied wordt in een rap tempo omgetoverd tot een stoere robuuste woon-werkplek vol contrasten tussen cultuur, erfgoed en nieuwbouw. Ons project is ontworpen door 2 architecten (OZ architecten en Workshop) en bestaat uit 8 bouwblokken welke elk zijn eigen identiteit heeft. De gehele locatie is her-ontwikkeld tot een duurzame, circulaire en autoluwe woon/werk bestemming. De realisatie van deze gehele herontwikkeling vindt in een zelfde periode plaats door verschillende uitvoerende partijen. Logistiek management is dan ook van belang op een project-overstijgend niveau.

De woonblokken bestaan uit 104 koopwoningen en 164 huurwoningen. Op de begane grond bevinden zich commerciële ruimtes en kantoorfuncties. De blokken bestaan uit variabele kapvormen, verschillende beukmaten, levendige bouwhoogtes en diverse daktuinen, een dakkas en een gezamenlijke binnentuin.
De gebouwen verschillen in kleur, vormgeving en materiaalgebruik. De verschillende materialen hout, cortenstaal, aluminium en stalen kozijnen, beton in diverse kleuren, stoer metselwerk benadrukken de individuele kwaliteiten van elk afzonderlijk gebouw.

Kavel 4 bestaat uit de blokken 1, 2, 3 en 4 en zijn gelegen aan de VOC-kade en hebben aan de voorzijde uitzicht op het water. Blokken 1, 2 en 3 bestaan uit koopwoningen en blok 4 bestaat volledig uit huurwoningen.

Kavel 5 bestaande uit de blokken 5, 6, 7 en 8 zijn gelegen aan de Oostenburgermiddelstraat. Onder deze blokken bevindt zich een 1-laagse parkeerkelder t.b.v. een fietsenstalling en parkeerplekken voor ca. 36 elektrische deelauto’s. Blokken 5 en 6 bestaan volledig uit huurwoningen. Blok 7 wordt volledig ingericht als commerciële ruimte en blok 8 is een combinatie van huur- en koopwoningen.

Specificaties

Projectnaam:
Oostenburg

Locatie:
VOC-kade, Amsterdam

Opdrachtgever:
VORM Ontwikkeling

Architect:
OZ en Workshop

Constructeur:
CAE

Oplevering:
Q3 2022