Amsterdam

Wittenberg

De voormalige zorginstelling van 10.000m2 is verbouwd tot 115 short-stay appartementen en het Luther Museum Amsterdam.

De uitdaging van de complexe renovatie lag hem in het feit de monumentale uitstraling, de oorspronkelijke structuur en het gevelbeeld intact te laten.

Het gebouw is volledig gestript met uitzondering van de regentenkamers, het rijksmonumentale orgel en de kerkzaal. Er zijn verhoogde vloeren geïntroduceerd om de techniek in weg te kunnen werken om het monument niet aan te tasten. Daarnaast is het gebouw duurzaam aangepast door de installatie van zonnecollectoren op het dak. Bovendien is er LED verlichting aangebracht en zijn de gevel en vloer extra geïsoleerd en de oude gevelkozijnen voorzien van voorzetglas.

Specificaties

Projectnaam:
De Wittenberg

Locatie:
Amsterdam

Opdrachtgever:
OMVH

Architect:
Rappange & Partners Architecten

Oplevering:
2017