Endy Evenwel – Assistent Uitvoerder

Endy werkt sinds november 2017 bij Hillen & Roosen als assistent uitvoerder. Zelf heeft hij het liever over deel uitvoerder. Endy: “Ik zie mezelf niet als een assistent van iemand maar meer als iemand die verantwoordelijk is voor aangewezen disciplines op een project.” Net voor zijn reis voor twee maanden door Thailand, Indonesië en Singapore belde een recruiter Endy op of hij bij Hillen & Roosen aan de slag wilde als assistent uitvoerder. “Ik zei bel na mijn reis maar terug. Ik had niet verwacht dat ze dat ook zouden doen maar binnen een dag zat ik bij Hillen en Roosen aan tafel en dezelfde avond ben ik aangenomen.”

Werk in de bouw is Endy met de paplepel ingegoten. Zijn vader is aannemer en al op heel jonge leeftijd mocht hij mee naar de bouwplaats. “Ik stond op mijn zesde al met een plaatzaag in mijn handen en kuilen te graven met een minikraan. Ik vond het allemaal machtig interssant.” Tijdens vakanties hielp hij zijn vader mee en een logische vervolgstap was na zijn middelbare school de opleiding MBO 4 ‘midden kader functionaris bouw’. “Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar zelfstandig uitvoerder en ik hoop dat binnen 5 tot 7 jaar gerealiseerd te hebben.”

Endy begint na zijn opleiding aan een groots tot de verbeelding sprekend project namelijk de afbouw van de Noord-Zuid lijn in Amsterdam, de 10 kilometer lange metro lijn tussen Amsterdam Noord en de Zuid-As. “Dat was een mega super vet project, woorden schieten tekort. Wat een fantastische tijd. Ik werkte mee aan de afbouw van metro station Rokin en stuurde met meerdere uitvoerders verschillende disciplines aan. Uiteindelijk mocht ik helemaal zelfstandig van 22 uur tot 07 uur de nachtdienst draaien op het Rokin. Mijn station. Ik maakte en bewaakte de logistieke planning voor het spoorgebonden materieel waar drie spoorhoogwerkers en twee Manirails tegelijkertijd stonden te draaien. Ik ben zelf ook met een hoogwerker van Noord naar Zuid gereden, samen met familie en vrienden, dat was een ultieme ervaring. Ik ben er wel trots op.”

Bij Hillen & Roosen begint Endy als een soort vliegende keep. Zijn eerste project was het bouwen van het Huid Medisch Centrum aan de Paasheuvelweg in Amsterdam. “Dat was een mooi project waar ik veel geleerd heb. Een medisch Centrum moet aan allerhande eisen voldoen dus dat brengt uitdagingen met zich mee. Raymond Kollmuss nam mij de eerste maanden op sleeptouw. Toen hij naar een ander project vertrok heb ik zelfstandig het project Paasheuvel mogen afronden.”

“Ik heb het goed naar mijn zin bij Hillen & Roosen. Het voelt echt als een familie bedrijf. Nu we samen zijn gegaan met Hemubo veranderd er wel iets. Je merkt dat er meer budget is. Er komen nu aanvragen binnen van wooncorporaties voor grote projecten waar we eerder wellicht niet voor in aanmerking kwamen. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik leuke gezellige collega’s heb waar ik goed mee kan opschieten en niet te vergeten alle activiteiten die worden georganiseerd. Hoogtepunt is natuurlijk de skivakantie en de zomer BBQ voor de bouwvak. Er is niets waarvoor ik weg zou willen. Ook in mijn functie kan ik nog volop leren. En ik ben blij dat het een combinatie is van werk op de bouwplaats en op kantoor. Als ik op de bouw ben help ik geregeld een handje mee en op kantoor bewaak ik de planning, schrijf ik bonnen uit, ben ik bezig met administratie. Dat is weer iets heel anders.”

Naast werk heeft Endy altijd op hoog niveau American Football gespeeld, maar daar is hij mee gestopt. “Ik wilde wel eens iets anders. Spaans leren, motorrijbewijs halen, van de zon genieten met een biertje. Ik heb nog heel veel dingen op mijn bucketlist staan.”

Evenwel, (E)

Werken bij Hillen & Roosen?

Werken bij Hillen & Roosen betekent werken bij de gezelligste aannemer van Amsterdam, op een prachtige nieuwe locatie in Amsterdam Westpoort. Met meer dan een eeuw aan ervaring zijn wij gespecialiseerd in interessante binnenstedelijke nieuwbouw, renovatie en restauratie. De uitdaging die wij bieden zit ‘m in logistiek complexe bouwopdrachten, architectonisch interessante ontwerpen en spraakmakende projecten. Bekijk de vacatures van Hillen & Roosen.