Johan Wijbenga – Projectleider

Johan werkt sinds januari 2018 als projectleider bij Hillen & Roosen en is van plan er tot zijn pensioen te blijven. Johan: Ik houd van een professioneel en ambitieus bedrijf met mooie en bijzondere werken zonder een strak keurslijf. Bij Hillen & Roosen heb ik dat zonder twijfel gevonden. Een laagdrempelige organisatie met een grote mate van gelijkwaardigheid waarbij samenwerken ook daadwerkelijk samen gebeurt. Juist door die omstandigheden is er een positieve sfeer. Ik ben er van overtuigd dat medewerkers in deze omstandigheden beter presteren in alle opzichten t.o.v. een hiërarchisch gestuurde organisatie met strak gelijnde processen en werkwijze. Zelfstandigheid en vrijheid vraagt ook competenties en flexibiliteit van een ieder omdat zekerheden en duidelijkheid vanuit gelijnde processen minder aanwezig zijn.

We werken samen en zijn in staat elkaar te helpen, ook als het buiten het eigen takenpakket valt, waardoor we als team onze doelen nastreven. In mijn eigen team let ik daar heel erg op. We zijn kritisch en opbouwend waar nodig, en we zorgen samen voor een goede werksfeer en dito resultaat.

Meerdere projecten tegelijk draaien
Als projectleider draait Johan doorgaans drie projecten tegelijk afhankelijk van de grootte van het project. Johan: Afgelopen tijd hebben wij de renovatie gedaan van het kantoor van Artsen Zonder Grenzen, de renovatie van het Carlton Hotel en de uitbreiding van het kantoor van Hemubo in Almere. Daarnaast zijn wij reeds begonnen met de start van een groot nieuwbouw project in het centrum van Amsterdam.

Johan is eindverantwoordelijk voor alle facetten van een project. Voor de planning, veiligheid, communicatie en informatie, kwaliteit en het financiële kader. Johan: Vanuit een geleidelijke overdracht van projectcoördinatie naar de uitvoeringsfase pakken we met het projectteam de voorbereidende taken gestaag op. Vanuit de contractuele uitgangspunten verdelen we de taken en zoeken we de juiste partners in de markt om ons te ondersteunen. Elk project bij Hillen & Roosen is uniek en daarmee weer een uitdaging om mee te beginnen. Veelal met verschillende teams en partners maar we streven naar zoveel mogelijk langdurige samenwerkingen om afstemmingsverliezen te minimaliseren. We ontmoeten regelmatig nieuwe collega’s die ons komen ondersteunen nu we groeien als bedrijf.

Samenwerking met Hemubo biedt prachtige kansen
Johan: We groeien als bedrijf mede door de samenwerking met Hemubo. Die samenwerking geeft ons kracht en vertrouwen en biedt tevens veel kansen omdat we elkaar versterken. Het betekent ook dat er dingen veranderen maar altijd om ons verder te brengen. Twee toch verschillende culturen die samensmelten heeft tijd nodig. Er wordt hard aan gewerkt en de synergie is nu al echt aan het ontstaan.

Ik ben iemand die graag motiveert, omdat ik sfeer belangrijk vind, maar tegelijkertijd verlies ik de doelen niet uit het oog. Ik heb niet de illusie dat ik alles weet en gebruik daarom zoveel mogelijk de expertise van de teamleden, specialisten en vaklieden. Er zit veel ongerepte expertise bij de onderaannemers, leveranciers en het personeel op de werkvloer. Iedereen heeft een eigen taak en een eigen rol binnen het geheel. Het is zonde om dat niet te gebruiken want als je samenwerkt wordt de som der delen meer. Dat vind ik heel mooi!

Wijbenga, (J)

Werken bij Hillen & Roosen?

Werken bij Hillen & Roosen betekent werken bij de gezelligste aannemer van Amsterdam, op een prachtige nieuwe locatie in Amsterdam Westpoort. Met meer dan een eeuw aan ervaring zijn wij gespecialiseerd in interessante binnenstedelijke nieuwbouw, renovatie en restauratie. De uitdaging die wij bieden zit ‘m in logistiek complexe bouwopdrachten, architectonisch interessante ontwerpen en spraakmakende projecten. Bekijk de vacatures van Hillen & Roosen.